Framtidens batterier är här – aktiveras med hjälp av vatten

SVERIGELANSERING

Framtidens batterier är här – aktiveras med hjälp av vatten

Nu lanserar Beredskapsfabriken.se, som första återförsäljaren i Sverige, fyra olika typer av ljuskällor som med hjälp av HydraCell-batterier ger dig tillgång till ljus var du än befinner dig.

– En mindre revolution för dig som vill kunna säkerställa att få ljus eller kunna ladda en telefon utan tillgång till varken ström, batterier eller solcellsladdare säger Peter Ekelund, Vd på X MOMS som driver Beredskapsfabriken.se

Det gemensamma för de fyra ljuskällorna är att de drivs med hjälp av Hydracell bränslecellsbatterier. När bränslecellen kommer i kontakt med vatten aktiveras en kemisk process. Peter förklarar hur detta fungerar. Bränslecellens vattenlösliga magnesium- och kolkärna reagerar med syret i luften och ger upphov till spänningen i batteriet. Bränslecellen levereras torr och plastförseglad vilket gör att du kan lagra batteriet i minst 25 år, utan att den tappar kapacitet. Traditionella torrbatterier tappar effekt över tid och kan inte lagras under så lång tid.

– Har man en plan för hur man ska hantera oförutsedda händelser så blir det sällan fullständig kris. Med denna smarta produkt kan du säkerställa att du alltid har ett fungerande batteri tillgängligt. För många personer är det en otrolig trygghet, säger Peter.

Perfekt som beredskapslampa
Bränslecellen återaktiveras när det behövs tills den är förbrukad eller tas ur och torkas för senare användning. Ett miljövänligt alternativ till vanliga batterier. En förbrukad HydraCell bränslecell ska sorteras för att återvinna plast och metalldelar men innehållet är i övrigt giftfritt och biologiskt nedbrytbart.

– Vi använder oss av begreppet ”Rip, dip and shine” – för att förklara funktionen på ficklamporna. Öppna förpackningen till batteriet. Doppa i vatten. Klar att använda! Detta är ett gemensamt tillvägagångssätt för alla lampor, förklarar Peter

Ljuskällorna kommer i fyra varianter och finns till försäljning på beredskapsfabriken.se

För mer information:
Peter Ekelund, Beredskapsfabriken / 070-774 55 66 / peter@xmoms.com
Se produktblad här


Beredskapsfabriken är vår B2C web shop där vi erbjuder privatpersoner genomtänkta och noga utvalda beredskapsprodukter. Vi vill inspirera kunden att noga tänka igenom sina behov och eventuella inköp. Beredskapsarbetet är ingen materialsport där flest prylar vinner. Vi vill tänka fleranvändning och smarta lösningar. Vi arbetar långsiktigt och vill öka kundens engagemang i beredskapsfrågan och göra detta till en naturlig del av vardagen – utan att gripas av panik.

Vi använder oss utav cookies på denna sajt, för att göra din upplevelse bättre. Genom att fortsätta använda hemsidan godkänner du vår cookie.